1. Discover Toyota
  2. Новини
  3. globalni-prodazhi-gibridiv-toyota-perevisshili-15-mln
ШВИДКІ ДІЇ

Виробник повідомляє, що глобальні продажі гібридів Toyota перевищили 15 млн одиниць

За даними виробника*, у січні 2020 року глобальні продажі гібридних автомобілів (HEV) компанії Toyota перевищили 15 млн одиниць з моменту запуску моделі Prius у 1997 році. За наведеною статистикою, наразі в Європі продажі HEV-автомобілів компанії, представлені 19 моделями брендів Toyota та Lexus, зросли до 2,8 млн одиниць. Частка їхніх продажів у 2019 році становила 52% від загальних глобальних обсягів та 63% — у Західній Європі, зазначає Toyota Motor Europe (TME) .

Загалом в асортименті Toyota та Lexus на глобальному ринку 44 гібриди. Компанія почала розробляти гібридні автомобілі понад 25 років тому, коли Такеші Учіямада (Takeshi Uchiyamada) очолив команду із розробки автомобілів XXI століття. Вони покликані зменшити відсоток викидів парникових газів та інших шкідливих речовин.

Модель Prius першого покоління була випущена у 1997 році. Тоді ж був підписаний Кіотський протокол, що став новим стимулом для розвитку екологічного руху. Наразі компанія Toyota зробила значний внесок у захист довкілля. За повідомленням виробника, гібридні технології дозволили скоротити викиди CO2 на понад 120 млн тонн у всьому світі. Завдяки баченню Toyota щодо електрифікації автомобілів компанія позиціонує себе серед лідерів ринку та дотримується жорстких норм відносно викидів у всьому світі.

«Саме завдяки продажам гібридних автомобілів Toyota рухається до досягнення своєї мети — скоротити викиди до 95 г/км згідно зі встановленими нормами ЄС у 2020 та 2021 роках. У Європі нормативи щодо викидів CO2 найжорсткіші у світі, — сказав Метт Харрісон (Matt Harrison), виконавчий віцепрезидент Toyota Motor Europe. — Окрім того, наші гібриди надзвичайно ефективні для подорожей з найменшим рівнем викидів у містах».

Запит на гібриди Toyota зростає, адже компанія поєднує інноваційні технології та динамічний дизайн із фірмовою глобальною архітектурою TNGA. Крім наявної гібридної системи четвертого покоління, Toyota продовжує модернізувати свою гібридну технологію, щоб значно скоротити викиди та покращити показники споживання пального. Наразі гібридні електромобілі є доступними та зручними для клієнтів європейських ринків.

Завдяки багаторічному досвіду розробки гібридів Toyota має глибинні знання у сфері ключових технологій електрифікації, що є спільними для всіх типів електричних силових установок. Понад 20 років постійних розробок електричних двигунів, акумуляторів та блоків управління навчили Toyota ефективно повторно використовувати енергію, щоб запропонувати клієнтам широкий спектр електрифікованих автомобілів Toyota та Lexus — HEV, PHEV, BEV та FCEV.

Як зазначив виробник, щоб реалізувати своє бачення в Європі, до 2025 року Toyota планує випустити 40 нових або оновлених електрифікованих автомобілів, зокрема щонайменше 10 ZEV-автомобілів (автомобілі із нульовими викидами). Гібридні електромобілі залишаться ключовою складовою асортименту компанії, адже вони відповідають потребам клієнтів і допомагають скоротити викиди.

Гібридні автомобілі Toyota представлені й на українському ринку 4 моделями: Corolla HybridCamry HybridToyota C-HR Hybrid та RAV4 Hybrid. Детальніше про гібриди Toyota в Україні можна дізнатися за посиланням.

*Цей матеріал підготовлено за даними сайту виробника.

За додатковою інформацією щодо Toyota, включно з цінами, звертайтеся, будь ласка, до 
офіційних дилерів Toyota в Україні.