1. Discover Toyota
  2. Новини
  3. dakar-2019-winner
ШВИДКІ ДІЇ

Перемога команди Toyota Gazoo Racing ралі-рейд «Дакар-2019»

2018 рік був напрочуд вдалим для Toyota Gazoo Racing. Команда здобула перемогу на чемпіонаті світу з ралі (WRC) та у перегонах «24 години Ле-Мана». Toyota Gazoo Racing продовжує демонструвати відмінні результати, здобувши перемогу у ралі «Дакар-2019». Gazoo Racing SA зберігала лідерство з першого до останнього етапу змагань, а команда Насера Аль-Атіяха та Матьє Бомеля посіла перше місце у марафоні.

Катарський гонщик презентував найкращий подарунок своєму французькому штурману, якому 17 січня виповнилося 43 роки. Насер Аль-Атіях та Матьє Бомель здобули перемогу в абсолютному заліку ралі «Дакар-2019». Жиніель де Вільєрс і Дірк фон Цітцевітц майже 55 хвилин чекали на лідерів, щоб супроводити їх до фінішу та разом завершити змагання.

Глін Холл, голова команди Toyota Gazoo Racing, зазначив: «Перемога в ралі «Дакар-2019» не дається легко. У змаганнях бере участь величезна кількість людей, що прагнуть посісти омріяне перше місце. Цьогорічні перегони не стали винятком для нашої команди. Вони подарували нам безліч різних емоцій, проте загалом команда отримала гарні результати».

Ми зазнали перших суттєвих втрат, коли команда Ж. де Вільєрса та Д. фон Цітцевітца зійшла з траси на 3-му етапі змагань, наскочивши на камінь у пилюці. Вони не мали жодних шансів на успіх. Так, переможці 2009 року отримали роль другого плану. А вже через день та сама доля спіткала нідерландського гонщика Бернарда тен Брінка та французького штурмана Ксав’є Пансері.

«Добре мати підтримку для Насера одразу від двох команд, – прокоментував Г. Холл після перегонів. – Проте я б хотів, щоб вони позмагалися за загальний результат, а не за перемоги в окремих етапах».

На жаль, змагання для Б. тен Брінка та К. Пансері завершилися завчасно на 8-му етапі ралі через відмову коробки передач. Це означало, що Ж. де Вільєрс та Д. фон Цітцевітц стали єдиною підтримкою для команди Насера та Матьє.

«Ми прибули на змагання за перемогою, – сказав Ж. де Вільєрс, який у підсумку посів дев’яте місце. – Коли надія на перемогу зникла, ми підтримали Насера та Матьє. Якщо ми не можемо перемогти, то добре, щоб перемогу отримав хтось із нашої команди. Я дуже задоволений кінцевим результатом».

Перемога на ралі «Дакар-2019» у Перу стала справжнім тріумфом команди Toyota Gazoo Racing SA. Глін Холл прокоментував 41-ше ралі «Дакар»: «Це саме те, чого ми прагнули. Це дивовижно – зрештою здобути перемогу».

Акіо Тойода, президент Toyota Motor Corporation, прокоментував перемогу команди: «Щороку все більше учасників обирають Toyota, щоб здобути перемогу в суворих змаганнях. 2019 рік не став винятком. Автомобілі Hilux і Land Cruiser виклалися на повну у двотижневому рейді завдовжки 5000 км. Я щиро дякую всім командам за те, що вони обрали Toyota в цьогорічному ралі «Дакар-2019». Дякую за вашу наполегливість та важку працю!»

Акіо Тойода підсумував: «Я впевнений, що кожна команда впоралась із поставленими завданнями, змагаючись за перемогу в екстремальних умовах ралі «Дакар-2019». Ми дотримуємося ключового принципу Toyota – «виробляти найкращі автомобілі». Цього року, а також у майбутньому Toyota Group продовжуватиме виробляти удосконалені автомобілі, що можуть пересуватися найрізноманітнішими дорогами та місцевостями у всьому світі». «Дакар-2019»: Перемога!