1. Discover Toyota
  2. Новини
  3. History of Toyota sports cars
  4. visions-of-the-future
ШВИДКІ ДІЇ

ІДЕЇ ЩОДО МАЙБУТНЬОГО

ІСТОРІЯ СПОРТКАРІВ TOYOTA (ЧАСТИНА 8)

Представлений на Детройтському автосалоні 2014 року, вражаючий концепт-кар Toyota FT-1 є найвищою формою вираження дизайну Toyota. Створений з опорою на спортивну спадщину, він покликаний продемонструвати, який вигляд може мати наше майбутнє.


Майбутня Toyota номер 1

Передньомоторна компоновка FT-1 у поєднанні із заднім приводом дала змогу змістити кабіну назад, завдяки чому покращився розподіл ваги. До того ж, у результаті автомобіль отримав пропорції класичного спорткара. Велике переднє скло, що наче огортає салон, та отвори у бокових вікнах – данина спадщині 2000GT зразка 1967 року.

Сміливіший і простіший дизайн FT-1 став результатом прагнення компанії вдихнути у моделі Toyota більше енергії і пристрасті. Прискорення процесу пішло на користь FT-1, а вихід моделі припав на 40-ву річницю дизайнерської студії Toyota під назвою Calty Design Research зі Сполучених Штатів Америки.

Автомобіль і водій як одне ціле

Модель S-FR зразка 2015 року є результатом нашого багатого досвіду виготовлення легких, приємних у керуванні спорткарів, а робота над створенням концепт-кара початкового рівня дала змогу знову вивести на передній план чутливість та інформативність керування. Мета – змусити все нове покоління знову полюбити водіння.

Легкий і компактний кузов S-FR з традиційними для спорткара подовженим капотом, широкою поставою і короткими звисами приховує двигун з переднім розташуванням, який так подобається знаючим водіям, та задньоприводну компоновку і незалежну підвіску.

Такий зосереджений підхід гарантує всі переваги плавності ходу, чутливості, та виняткової керованості і забезпечує відчуття реального взаємозв’язку та близьких стосунків між автомобілем і водієм.

З урахуванням спортивної спадщини, що здатна викликати заздрість у будь-якого автовиробника, а також спрямування основних зусиль компанії на виготовлення ще кращих і приємніших у керуванні автомобілів та звабливих натяків на подальші перспективи майбутнє спорткарів Toyota може стати таким самим яскравим і незабутнім, як і багата на пам’ятні моменти історія.